SDK Consult gir deler av overskuddet til veldedighet - ansvarlig søker i byggesøknader - 3D visualisering av boliger for salg - arkitekttegninger

Trenger du mer plass i huset? Hvordan få de ekstra rommene dere trenger

Som livet skrider frem, endrer behovene seg for boligareal. To kan bli til tre, eller flere. Småbarna vokser opp til å bli tenåringer som ønsker bedre plass. Da kan det være fint med et ekstra oppholdsrom, der de kan se på tv, spille og ha venner på besøk.

Noen blir alene med barn, og treffer en ny partner som kanskje også har barn fra tidligere.

Andre ønsker å få bedre plass til hobbyer, nytt hjemmekontor eller kanskje en utleie hybel.

Ønske om større plass kan komme plutselig eller over lang tid. Utviklingen viser at etterspørselen etter både 4 og 5 soverom øker.

Det er heldigvis flere muligheter for å få bedre plass til det man måtte ønske. Først kan man se på eksisterende bygningsmasse, om den kan utnyttes bedre.

Kjeller – pusse opp uinnredet kjeller

Innrede-kjeller-pusse-opp-kjeller- oppussing - byggesøknad - byggetegninger

Innrede-kjeller-pusse-opp-kjeller- oppussing – byggesøknad – byggetegninger

Dersom du har uutnyttet plass i kjelleren, kan det være det letteste alternativet. Dersom kjelleren er fuktig, kan den dreneres og isoleres slik at det blir fullverdig bruksareal.

Dersom kjellerarealet ikke er regulert til boligformål, må man søke om bruksendring.

Det kan være liten takhøyde i noen kjellere, men i slike tilfeller kan det være mulig å senke gulvet. Les mer om å pusse opp kjeller her.

Loft – pusse opp uinnredet loft

Pusse opp eller innrede loftet i boligen - Bruksendring er søknadspliktig - Hente inn tilbud fra byggefirma

Dersom du har et loft som ikke er i bruk, kan dette være en fin mulighet for å lage et ekstra rom eller to. På gamle loft er det ofte lite med vinduer, men da kan man sette inn takvinduer eller lage takoppløft eller ark. Fordelen med Takoppløft eller ark er at det også vil gi bedre romhøyde innvendig. Les mer om å innrede loftet her.

Påbygg / løfte taket

Påbygg er når man bygger på eksisterende bolig i høyden - Dette er alltid søknadspliktig og man trenger en ansvarlig søker. Trenger også byggetegninger og evt 3D visualisering

Man har flere muligheter for å bygge på i høyden på eksisterende boliger.

På de fleste hus med relativt slak takvinkel, kan man ganske enkelt bytte ut dette med en etasje til, eller et tak med brattere takvinkel. Her kan man også bygge takoppløft eller ark der man kan sette inn vindu og som gir bedre romhøyde innvendig. Les mer om påbygg her.

Man har også muligheten til å endre husets uttrykk ved å endre til flatt tak, pulttak, takterrasse eller en kombinasjon av disse.

Vær oppmerksom på at man må sjekke planbestemmelsene for eiendommen for å finne ut om det er mulig å bygge på eksisterende bolig i høyden.

Tilbygg

Tilbygg - Påbygg - byggetegninger - byggesøknad - ansvarlig søker - søknadsplikt

Dersom reguleringsbestemmelsene for eiendommen ikke tillater å bygge på i høyden, kan man bygge tilbygg.

Et tilbygg gir deg muligheten til å få de ekstra soverommene, badene, hjemmekontoret eller hobbyrommet du alltid har drømt om. Kanskje gir også tilbygget deg muligheten til å fjerne en vegg i eksisterende hus, slik at du kan utvide kjøkkenet eller stua også.

Les mer om tilbygg her.

Om man ønsker å bygge tilbygg på sin eiendom må man sjekke bestemmelsene for eiendommen og se at man holder seg innenfor utnyttelsesgraden, høydebestemmelser og lignende.

 

 

Trenger du hjelp med å se hvordan muligheter du har på din bolig og eiendom? Vi kan bistå deg med alt fra planlegging, tegninger, byggesøknad, og innhenting av entreprenør. Ta kontakt her.

Innhold